Aydın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ege Bölgesi’nde bulunan, turizm ve tarım açısından en gelişmiş illerdendir. Ege Denizi’ne kıyısı vardır. Plaka kodu 09’dur. Aydın Türkiye’nin ilk demiryolu kurulan şehridir. Aydın’da çok sayıda tarihi eser bulunur. Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli buradadır. 2010 TUIK verilerine göre merkez ilçeyle birlikte 17 ilçe, 36 belediye ve 492 köy vardır.
Şişme bebek, şişme kadın, şişme bayan, şişme manken ve şişme erkek çeşitlerini ve resimlerini online olarak şişme bebek satış sitemizde bulabilirsiniz. Şişme bebek, şişme kadın, şişme bayan, şişme manken ve şişrme erkek modellerinin en ucuz fiyatı ile teslimatta ödeme yaparak ister adres teslim, istersenizde kargo şubesinde teslim alarak gizli paket içinde hediyelik eşya olarak teslim alarak ödeme yapabilirsiniz.
Dilerseniz şişme bebek siparişlerinizi şişme bebek danışma hattımız olan 0535 439 77 31 & 0216 337 47 37 veya 0541 230 97 47 nolu çağrı merkezi’mizi arayarak günün her saatinde 7 gün 24 saat çekinmeden telefonla arayarak sipariş edebilirsiniz.
Aydın ilimize ve tüm şehirlerimize 1 günde teslimat yapılmaktadır.Şişme bebek nerede satılır aydın
Şişme bebek ne demek,şişme bebek nasıl kullanılır video,şişme bebekle ilişkiye girmek videoları,şişme bebek aldım,şişme bebek ne demek,şişme bebek nasıl temizlenir,şişme bebek nerden alınır,şişme bebek forum,şişme bebekle ilişkiye girmek videoları,şişme bebekle ilişkiye girmek günahmı,şişme bebekle ilişkiye girmek günahmıdır,şişme bebek satış yerleri,şişme bebek satılık,şişme bebek nasıl kullanılır video,şişme bebek nerede satılır ankara,şişme bebek aldım,şişme bebek resimleri,bakire şişme bebek,şişme bebek ilanları,ücretsiz şişme bebek,şişme bebek video,şişme kadın video,şişme kadın nedir,şişme kadın resimleri,şişme kadın muhabbeti,şişme kadın blog,şişme kadın resmi,şişme kadın fotoğrafları,şişme bebek nasıl kullanılır video,şişme bebek fiyatları,şişme bebek fiatı,şişme bebek,şişme kadın,şişme manken,şişme karı,bakire şişme bebek,şişme erkek,şişme kız,şişme bebek sitesi,şişme bebek sipariş,şişme bebek satış,ucuz şişme bebekler hakkındaki bilgileri www.sismebebek.com sitemizde bulabilirsiniz.
Aydın İlinin adı ilk çağlardan beri birkaç kez değişmiştir.Önceleri "Antheia"denirdi.Sonra M.Ö.13.yy da Batı Anadolu kıyılarına gelen Trak’larca ele geçirilerek yeniden yapıldı ve "Tralles" adını aldı.
M.Ö. 26 da meydana gelen şiddetli depremde yerle bir olunca ,Bizans İmparatoru Andronikas kenti yeniden kurdurdu.Bundan dolayı kente "Andropolis"dendi.
Selçuklular Anadoluya geldikten sonra uç beylerinden Menteş Bey çevreyi ele geçirmiş ve kente "Güzelhisar" adını vermiştir.
Beylikler döneminde yöreye Aydınoğulları egemen oldu.Yöre Aydın Eli, kentede "Aydın Güzelhisarı"diye anılmaya başlandı.
15 ve 16.yy.lardaki Osmanlı sayım defterlerinde "Nefs-i Güzelhisar der Liva-i Aydın" ve "Aydın Eli" diye geçer.19.yy.da Aydın eyaletinin merkezi Güzelhisar’dı.Sonra kent Aydın adını aldı.
Aydın’ın Tarihçesi
Aydın, Traklar tarafından ele geçilerek yeniden yapılan Tralles kenti üzerine kurulmuştur. Tralles mamur “çiçekli” , “kuvvetli” sıfatlarıyla anılmıştır. Şehir depremle yerle bir olunca imparator Andronik şehri yeniden düzenlenmiş ve Andropolis adını vermiştir. Selçukluları’ ın yönetimine geçtikten sonra şehrin isminin Aydın Güzel Hisar olduğu görülür. Osmanlılar zamanında ise şehir “Kana-i Güzel Hisar der Liva-i Aydın”, "Nefs-i Güzel Hisar der Liva-i Aydın” ve Aydın ili olarak adlandırılmıştır.
Aydın ilinin tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte bölgede yapılan araştırmalarda, bulunan prehistorik izler şehrin insan oğlunun yerleşik düzene geçtiği dönemlerde kurulduğunu göstermektedir. Araştırmacıların Ege ‘de ve Orta Anadolu’da yaptıkları incelemelerde, Aydın’ın ilk tarihi bilgilerine Hitit kaynaklarında rastlandığı açıklanmaktadır.
Hitit kaynaklarına göre, batıda “Seha” adında bir ırmaktan ve onun suladığı bir vadiden bahsedilmektedir. Bu hiç kuşkusuz Büyük Menderes’tir. Seha’nın kuzeyindeki topraklara ise “Lukka” ülkesi diyorlardı.Yine batıda ise yeri belli olmayan “Ahiyyawa”dan söz edilmektedir. Lukka sözcüğünün daha sonra güneydeki Teke Yarımadası’na yerleşecek olan Likyalılarla ilişkili olduğu açıkça anlaşılmaktadır. İ.Ö.1340 VE 1309 yılları arasında hüküm sürmüş olan Hitit Kralı 2. Mürşil ‘in yıllıklarına ve diğer Hitit kaynaklarına dayanarak Apasa’nın,Efes, Milavanda’nın Milet, Pariyana’nın Prien, İlyalanda’nın Alinda,Walivanda’nın Alabanda,olduğunu öğreniyoruz. Karacasu ilçesindeki Afrodisias’da durum daha da ilginçtir. Afrodisias’ın daha önceki adının Ninoe olduğunu öğreniyoruz. Bu isim, buranın Mezopotamya ile ilişkili olduğunu açıklıyor. Bu kente ait Aprodisias tapkısındaki tanrıçanın tıpkı Efes Artemis’i gibi ana tanrıça karakterli olması, bizim bu topraklarda yerleşen ilk uygarlıklar coğrafya olarak Mezopotamya’ya tarih olarakta Anadolu’nun Neolitik çağlara jadar uzanan Ana Tanrıçatapkısına bağlamamızı zorunlu kılıyor.
Daha sonra Ege kıyılarına gerek deniz yoluyla, gerekse doğudan ve kuzeyden gelen kavimler bu yöreyi istila etmeleri sonucu yörede değişik medeniyetler gelişti. İ.Ö.7-8.y:y’ da Batı Anadolu’ya Trakya’dan göç eden kuzey kavimleri, İç batı Anadolu ve Menderes Vadisi’ne kadar yayıldılar. Nysa, Magnesia gibi kentleri bu boyların kurdukları ve daha önceki adı Atria olan Aydın’ı da onardıkları kabul edilmektedir. İ.Ö.400’de ise Spartalılar Aydın ve yöresini Perslerden geri almaya çalıştılar ama başaramadılar. İ.Ö.334’de ise Büyük İskender tarafından alındı ve üs olarak kullanıldı. İ.Ö. 190’da Roma İmparatorluğu tarafından Bergama Kralı Eumenes’in yönetimine bırakıldı.
Neron döneminin sonuna kadar “Ceasarec” adıyla anılan Aydın, İ.S.1.yy. da “Tralles” adıyla anılmaya başlandı. Malazgirt Savaşı’nı (1071) izleyen yıllarda Türklerin eline geçenbölge, 11.yy. Başlarında 1.Haçlı Seferileri’nin ardından Bizanslılar tarafından geriye alındı.
1280 yılında Menteşe bey tarafından zaptedildi. Menteşe Bey’in egemenliğinde kalan kent daha sonra Menteşe Bey’i öldüren Aydınoğlu Mehmet Bey’in eline geçer. 1425’de 2.Murat tarafından kesin olarak Osmanlı topraklarına katılan kent Anadolu eyaletine bağlı bir kültür merkezi olan 16.yy. Sonlarından başlayarak ayaklanmalara sahne oldu. 1811’de İzmir, Saruhan (Manisa), Menteşe (Muğla), Antalya, Isparta sancaklarını kapsayan eyaletin merkezi oldu. Eyalet merkezi (1857) İzmir’e taşındıysa da bu yönetim birimini adı Osmanlı Devleti’nin sonuna kadar “Aydın” olarak kaldı. Anadolu’nun ilk demir yolu Aydın-İzmir arasında yapılıp işletmeye açıldı. 27 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilen kent, 30 Haziran 1919’da geriye alındı. Tekrar işgal edilen kent 07 Eylül 1922’de kurtarıldı.
Gerçek anlamıyla bir harabe olan kent Cumhuriyet idaresine geçer. Aydın ilinin yaralarının sarılması ve geliştirilmesine ilk günlerden itibaren özen göstermiştir. Türk ulusu’nun büyük önderi Atatürk 1924, 1931, 1937 yıllarında yöreyi ziyaret ederek, yöreye verilen önemi belirtmiştir.
Aydın İlinin Coğrafyası;
Aydın ili Ege Bölgesinin güney bölümünde yer alır.Batı-Doğu doğrultusunda uzanan Büyük Menderes vadi tabanı, yer yer genişleyip daralarak il toprakları boyunca uzanır.Kuzeyde Aydın dağlarının ovaya bakan yamaçları güneyde Dandalas çayı, Akçay ve Çine çayının vadi tabanları ile bu vadiler arasında yer alan Karıncalı, Madran ve Beşparmak dağ kütlelerinin büyük bölümleri de Aydın ili sınırları içine girer.Büyük Menderes vadi tabanı ve her iki yanında uzanan dağlar batıda Ege Denizinde son bulur. İl toprakları, kuzeyden İzmir, Manisa doğuda Denizli, güneyde Muğla illeri ile çevrilidir.Aydın ili 37-38 kuzey enlemleri ile 27-29 doğu boylamları arasında yer alır.İlimizin yüz ölçümü 8007 Km2 dir.Aydın ilinin başlıca ilçeleri,Merkez,Aydın,Bozdoğan,Buharkent,Çine,Germencik,İncirliova,Karacasu,Karpuzlu,Koçarlı,Köşk,Kuyucak,Kuşadası,Nazilli,Söke,Sultanhisar,Yenihisari,Yenipazar,Türkiye ilimizin ilçeleri listesi olarak şunlardır,Adana,Adıyaman,Ağrı,Afyonkarahisar,Amasya,Ankara,Antalya,Artvin,Aydın,Balıkesir,BilecikBingöl,Bitlis,Bolu,Burdur,
Bursa,Çanakkale,Çankırı,Çorum,Denizli,Diyarbakır,Edirne,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,Giresun,
Gümüşhane,Hakkâri,Hatay,Isparta,Mersin,İstanbul,İzmir,Kars,Kastamonu,Kayseri,Kırklareli,Kırşehir,Kocaeli,
Konya,Kütahya,MalatyaManisa,Kahramanmaraş,Mardin,Muğla,Muş,Nevşehir,Niğde,Ordu,Rize,Sakarya,Samsun,
Siirt,Sinop,Sivas,Tekirdağ,Tokat,Trabzon,Tunceli,Şanlıurfa,Uşak,Van,Yozgat,Zonguldak,Aksaray,Bayburt,Karaman,
Kırıkkale,Batman,Şırnak,Bartın,Ardahan,Iğdır,Yalova,Karabük,Kilis,Osmaniye,Düzce olarak bulunmaktadır